Nunhems Tomato Experience Center

lokaal-westland-tomaten.jpg
Ontvangst- en Displayruimte Tomato Experience Center

Sinds 2017 heeft De Bakker Westland een samenwerking met Nunhems voor de Tomato Experience Center van trostomaten. Door te kiezen voor een modern praktijkbedrijf kan Nunhems zijn rassen laten zien onder optimale teelttechnische omstandigheden. De samenwerking bevalt wederzijds goed en er bestaat een gezonde vertrouwensbasis. In de demokwekerij staan uitsluitend hoogwaardige hybride rassen geschikt voor de high-tech markt. Sinds 2023 zijn er kantoor- en demonstratie faciliteiten bij gekomen waardoor klanten en relaties beter kunnen worden ontvangen. Aan alle hygiene maatregelen wordt voldaan om de teelt vrij te houden van ziekten en plagen.

De Bakker Westland

Het Westland geldt wereldwijd als toonaangevend in de productie van glasgroentegewassen in een high-tech omgeving. De Bakker Westland is met 6 ha tomaten geen grote speler maar is als maatschappelijk betrokken onderneming wel een speler van belang binnen de sector en het Westland. Juist deze betrokkenheid, goede reputatie en meedenken in de ontwikkelingen maakt het voor Nunhems aantrekkelijk om juist hier haar demokwekerij te hebben.

ToBRFV resistente tomatenrassen

Dat het rugose virus enorm om zich heen heeft gegrepen is algemeen bekend binnen de sector. Nunhems is al vroeg begonnen met de veredeling van ToBRFV resistentie rassen. Dat heeft ondertussen geleid tot het huidige hoofdras Ronvine bij De Bakker Westland.
“Onze ervaring met de rassen van Nunhems is zonder meer goed te noemen. We hebben een aantal jaren Provine geteeld naar volle tevredenheid en hebben het volste vertrouwen in het rugose resistente Ronvine”, aldus eigenaar Bart de Bakker.

Veredeling Nunhems

Nunhems is onderdeel van de agribusiness tak van BASF, een internationaal opererende chemieconcern gespecialeerd in het maken van grondstoffen en halffabrikaten. Nunhems is veredelaar van vollegronds- en glasgroenten.